Selv på nedsat tid kan man rykke meget – det har vi et helt katalog af cases, der beviser. For ofte kan akademikere i fleksjob det samme, som de kunne, før de blev syge – bare i færre timer og måske med et skånehensyn eller to. Her kan du bl.a. møde en projektleder, e-læringskonsulent, kommunikationsmedarbejder og en webansvarlig.

Hos khAG skulle de ikke langt hen i samarbejdet, før det stod klart, hvor meget deres nye medarbejder kunne bidrage med i hendes otte timer om ugen.

I en forskningsgruppe på Aarhus Universitet, gør medarbejdere i fleksjob en forskel på flere fronter. Og så gør det en verden til forskel for den ene af dem, der brød ud af 10 års ledighed.

En personlig assistance er én af flere støtteordninger, som personer i fleksjob kan trække på. På den måde får alle det maximale ud af hans 13 timer.

Tina Højager ville ikke ansættes på grund af sit handicap, men på grund af sine evner. Men da hun først overvandt sin modstand, opdagede hun, at fortrinsadgangen kan meget mere end at sikre en jobsamtale.

I dag ville Elsass Fonden ikke bytte deres fleksjobber ud med den studerende, de oprindeligt søgte. For der er flere gevinster end kun det faglige ved den løsning – især hvis man værdsætter diversitet og vil tage et socialt ansvar.

Inspirerende eksempler fra andre

Vi er heldigvis ikke de eneste, der deler alle de gode historier om akademikere i fleksjob. Så her kan du læse om dem, andre gode kræfter har skrevet om.

“Jeg vidste, at jeg ikke kunne ansætte en medarbejder på fuldtid, så fleksjobløsningen passede perfekt til vores behov”, siger prof. Lene Niemann Nejsum. Nu har hun flere kolleger i fleksjob.

Aarhus Universitet – Faculty of Health

Hos Pressalit er laboratorietekniker, Dorte Sørensen, blot én af flere ansatte i fleksjob. ”Dejligt at føle, at jeg er en vigtig ressource,” siger hun.

Akademikerbladet

Katrine Capion-Kolstrup fik vendt sit liv på hovedet efter en hjernerystelse. I dag har hun fundet tilbage til arbejdslivet og vil hjælpe andre, der står i livsomvæltende situationer.

Akademikerbladet

Karla Pilgaard Winther vil gøre op med fordommene om folk i fleksjob. Selv arbejder hun syv timer om ugen. Hun har mødt fordomme og haft en identitetskrise på vejen, men har nu fundet sin rette hylde.

Kommunikationsforum

Muligheden for et hjemmearbejde kan få flere i job, mener både professor og jobcenter.

DR Nyheder

Dorte Birkelund Rasmussen er en af fire fleksjobbere hos Jobindex, der gerne vil hyre flere.

Akademikerbladet