Katrine er nemlig uddannet cand.scient.soc. og hendes store erfaring spænder over alt fra projektledelse og kundeoplevelser til konceptudvikling fra store virksomheder som IBM, PostNord og Ørsted. Som det seneste kan hun også skrive podcastværtinde på CV’et.

En erfaring hun fik da hun var i virksomhedspraktik. Alt sammen et mix der gjorde, at KhAg-stifteren, Anders Guldberg, var klar på at høre mere, da Katrine bankede på tilbage i 2022 og forhørte sig om mulighederne for et fleksjob i podcastbranchen. Han ejer nemlig, som en del af KhAg, podcastbureauet hearHEAR.

Med ansættelsen af Katrine øjnede han chancen for få anderledes sparring og indsigter fra én, der har siddet utallige gange på den ”anden side af bordet”. En erfaring der af naturlige årsager ikke var hos bureauets yngre ansatte. 

Katrine bringer både livserfaring og brancheindsigt med sig, som gør hende til en kompetent sparringspartner. Hun dækker områder og bidrager med perspektiver, som vores yngre medarbejdere af gode grunde endnu ikke har nået at opbygge. Fleksjobordningen giver os adgang til at få netop denne erfaring ind i virksomheden, da vi ikke ville kunne ansætte hende på fuld tid,” tilføjer han.

En rolle, der passer alle parter

Katrine startede som vært på en podcast om penge, men er nu ansat på et andet projekt – Evolu🌱 – under KhAg, hvor hun er projektleder og konceptudvikler på et initiativ, der ligger hendes hjerte meget mere nært. Nemlig at udbrede værktøjet “Små Skridt Store Sejre”, som hun selv har udviklet som led i hendes egen genoptræning oven på den hjernerystelse, der siden førte til et fleksjob. Men det er ikke kun derfor, at rollen passer godt til Katrine. 

Jeg vidste godt, at “Små Skridt Store Sejre”-projektet her ville matche Katrines kompetencer og erfaring rigtig godt. Men oven i det viser det sig, at konceptudviklings- processen er som skræddersyet til hendes timeantal og til det tempo, som samarbejdspartnere har brug for at bevæge sig fremad i og værktøjet kan testes i”, forklarer Anders Guldberg.

Her er der ikke brug for hurtige beslutninger, men snarere tid til at tygge på idéerne og lade dem udvikle sig over tid. Det tempo harmonerer både med projektets behov og Katrines arbejdstid, hvilket gør samarbejdet ideelt.

Læs mere om, hvordan Katrine forener iværksætteri og fleksjob i Akademikerbladet.

Hjemmearbejde skaber overskud

Siden august 2024 har Katrine arbejdet stort set 100 % hjemmefra. Det har skabt fordele for både hende og hearHEAR. For hende betyder det, at hun kan bruge sin energi koncentreret på arbejdet, så hun undgår at blive drænet af især transporten fra Birkerød til kontoret på Gl. Kongevej i København. 

Fleksibiliteten gør det muligt for hende at planlægge arbejdet efter sin funktionsnedsættelse – fx tage en pause, når der er behov, og placere arbejdstiden når energien på den enkelte dag er højest. Alt sammen noget, der også er en gevinst for hendes arbejdsgiver. 

Med den her model kan vi også reducere antallet af potentielle sygedage, fordi Katrine bedre kan tage hensyn til sig selv og sin dagsform og arbejde, når hun er mest produktiv. På den mere lavpraktiske front frigiver hjemmearbejdet også plads herinde på kontoret. Og på den længere bane betyder det måske, at Katrine kan gå op i tid – noget, som jo vil komme alle til gode”, siger KhAg-direktøren. 

En win-win løsning – især for SMV’erne

Katrines historie er et stærkt eksempel på, hvordan fleksjob kan gøre en forskel for virksomheder, der har brug for højt kvalificerede og erfarne medarbejdere på deltid. Ordningen giver adgang til kompetencer, der normalt kun findes i stillinger på fuldtid – og skaber samtidig en arbejdsramme, der sikrer balance og trivsel for medarbejderen.

For små og mellemstore virksomheder, der ønsker at tænke nyt og tiltrække talent på fleksible vilkår, er fleksjob en oplagt mulighed. Katrine og hendes arbejdsplads viser, at det kan lade sig gøre – og at det er en gevinst for begge parter.

Hvis du vil læse mere om projektet “Små Skridt Store Sejre”, kan du klikke her.

Mød andre akademikere i fleksjob her…

Fleksjob booster faglig bredde hos forskningsgruppe

I en forskningsgruppe på Health, Aarhus Universitet, gør deres medarbejdere i fleksjob en forskel på flere fronter. Og så gør det en verden til forskel for den ene af dem, der brød ud af 10 års ledighed.

Søgte studentermedhjælper, men gik med fleksjobber

I dag ville Elsass Fonden ikke bytte deres fleksjobber ud med den studerende, de oprindeligt søgte. For der er flere gevinster end kun det faglige ved den løsning – især hvis man værdsætter diversitet og vil tage et socialt ansvar.

Kom tilbage til hele casekataloget

Selv på nedsat tid kan man rykke meget – det har vi et helt katalog af cases, der beviser. For ofte kan akademikere i fleksjob det samme, som de kunne, før de blev syge – bare i færre timer og måske med et skånehensyn eller to.